Altijd in de Buurt bezoekt Huizum

9 oktober 2024

Op zaterdag 28 september bezocht Altijd in de Buurt de wijk Huizum, waar we begonnen bij de speeltuin en het wijkgebouw Gerard Dou. Deze speeltuin ondergaat binnenkort een inclusieve opknapbeurt, met nieuwe paden en speelvoorzieningen om de toegankelijkheid te verbeteren.

Penningmeester Mark lichtte het subsidieproces toe, dat wordt bemoeilijkt door regels die niet goed op elkaar aansluiten. Aannemers willen bijvoorbeeld een voorschot, terwijl fondsen pas uitbetalen bij voltooiing van het project. Desondanks is men vastberaden om de speeltuin toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief betere voorzieningen voor rolstoelbussen.

Wijkproblemen en samenwerking
De voorzitter van het wijkpanel sprak positief over de samenwerking met andere wijken en het contact met de gemeente. Toch blijven er problemen, zoals beschadigde stoepen, zwerfafval naast verzamelbakken en zwerfafval door de afvalwagen van Omrin, een probleem dat ondanks beloften nog niet is aangepakt. Ook zijn veel schuttingen hoger dan toegestaan.

Wijkervaringen
Bewoners uitten zorgen over jongerenoverlast in het Simon de Vlieger Park en parkeeroverlast door mensen die hun auto achterlaten om met de trein te reizen. Ondanks deze kwesties gaven de meeste bewoners aan met plezier in Huizum te wonen.

Afsluiting
De dag eindigde bij de Vluchtheuvel, waar we vanwege Burendag werden verwelkomd met koffie en lekkernijen.