BOSK in onze stad is niemand ontgaan.

3 juli 2022

Het staat in het teken van kijken naar de toekomst. Hoe laten we deze mooie gemeente ook mooi voor de volgende generaties? Goede voorouder zijn. Een veilig thuis ook voor onze toekomstige achterkleindinderen. Maar hoe doen we dat?

Hoe? Wat? Met wie? Voor wie? Waarom? zijn ook de vragen die wij als partij ons steeds stellen bij de te nemen besluiten/initiatieven. Bosk maakt ook duidelijk dat het onmogelijke mogelijk is. Denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Durven stil te staan en niet doen om het doen maar even stilstaan een de tijd nemen voor toekomst(visie).

Woensdag heeft onze raad buiten gesproken over hoe wij ons werk in de toekomst willen invullen. Is ons systeem hoe wij democratie invullen nog wel van deze tijd? Kathedraal-denken werd als uitgangspunt genomen.

Durven iets te doen waarvan je zelf nooit het eindresultaat zult zien. Zoals Kathedraal-ontwerpers dat hebben gedaan. Durven wij dat in de huidige afrekenmaatschappij waarin cijfermatig resultaat alleen telt? Dit zijn de vragen waarin we als partij ook de tijd voor moeten durven nemen. Hoe gaan wij onze sociaaldemocratische idealen toekomstbestendig maken of ontwerpen zodat ze over 100 jaar verwezenlijkt zijn?

Mirka Antolovic