`De stim van Abel en Edou’ documentaire dit weekend te zien bij FryslânDok

10 maart 2023

Edou Hamstra en Abel Kooistra zijn net 28 jaar en nu al lijsttrekker van een politieke partij bij de provinciale statenverkiezingen, straks op 15 maart. Edou voor de PvdA, Abel voor de BBB. Het gros van de politici op het provinciehuis is vijftig-plus. Maar Abel en Edou willen juist als jongeren hun stem laten horen. De FryslânDOK ‘De stem van Abel en Edou’ is te zien op 11 en 12 maart bij NPO2 en Omrop Fryslân.

Als dochter van de groenteboer van Eastermar zag Edou Hamstra vanachter de toonbank de ongelijkheid voorbijkomen: sommige klanten hadden nauwelijks geld voor een bloemkool, andere zeiden tegen hun kind: ‘Zoek maar uit wat je wilt hebben!’ Edou werd lid van de Partij van de Arbeid en zat als 23-jarige al in de bankjes van de Friese Statenzaal. Nu voert ze de lijst aan bij de verkiezingen.

Voor veel leeftijdgenoten is de provinciale politiek een onbekend, stoffig terrein. Maar Abel en Edou willen niet langs de zijlijn blijven staan. Ze dromen allebei, weliswaar heel verschillend, van een beter Friesland.

FryslânDOK: ‘De stem van Abel en Edou’
Zaterdag 11 maart NPO2 15.30 uur (herhaling 12 maart 13.20 uur) Zondag 12 maart Omrop Fryslân 17.00 uur (herhaling ieder uur) FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld.

Bekijk de trailer: